Sokolec 32, 57-450 Sokolec
+48 785 390 299

W naszej Restauracji staramy się aby codziennie czymś Was zaskoczyć. Niniejsza karta menu nie zawsze oddaje to co możemy Wam zaoferować. Często dysponujemy czymś więcej a czasami to na co macie ochotę nie jest już dostępne. Zawsze jednak postaramy się pomóc w wyborze. Zapytajcie więc, zasugerujcie a my postaramy się sprostać Waszym wymaganiom.

Zamówienia można składać przy barze. Jeżeli oczekujecie Państwo obsługi przy stole prosimy powiadomić o tym obsługę.

Projekt pizza

Szanowni Państwo…


Hołdujemy włoskiemu kunsztowi pizzy i mimo że w ostatnim czasie pizza stała się niemal narodowym daniem Polaków i ma już swój polski styl, uparcie dążymy do korzeni włoskich i w związku z tym…

– stosujemy najwyższej jakości, w zdecydowanej większości oryginalne włoskie surowce

– to nie wielość składników a ich jakość jest dla nas priorytetem

– sos pomidorowy wytwarzamy z pomidorów pelatti

– pizza ma rozmiar około 32 cm, jest na cienkim cieście i jest wyrabiana ręcznie bez stosowania okrągłych blach do pieczenia – pieczemy bezpośrednio na kamieniu

Mamy nadzieję, że będziecie Państwo zadowoleni a jeżeli będziecie mieli uwagi zostawcie je naszej załodze – z chęcią wysłuchamy rad i opinii.

Pizza Menu

margeritta – sos pomidorowy, ser22,-
funghi– sos pomidorowy, ser, pieczarki24,-
vegetarian– sos pomidorowy, ser, pieczarki, papryka czerwona i zielona, grillowana cukinia, czerwona cebula25,-
capriciosa – sos pomidorowy, ser, szynka, pieczarki25,-
peperoni – sos pomidorowy, ser, salami pikantne (spianata piccante), papryczki jalapeno26,-
prosciutto– sos pomidorowy, ser, szynka parmeńska, pomidory koktajlowe, rukola (po piecu)28,-

Menu klasyczne

Zupy


Pomidorowo–  Pomidorowy zawrót głowy podany z serem mozzarella

12,-
Żurek w chlebku–  Zakwaszony żur po staropolsku podany w chlebie18,-
Postrach Wampira– Treściwa, górska zupa oparta na krojonych pomidorach z czosnkiem, z sadzonym jajkiem na grzance18,-
Gulasz w chlebie–  Gulasz w chlebie podany z sosem czosnkowym22,-

Dania klasyczne – dania główne

atak pstrąga – pstrąg kłodzki podawany na masełku czosnkowym, ziemniaki z wody, surówka 39,-
tartun z gulaszem – zamiast placka po węgiersku – babka ziemniaczana z gulaszem28,-
schaboszczak– kotlet schabowy (ok.200g), ziemniaki lub frytki i surówka 28,-
smażone skarpety – Prawdziwy smażony syr, frytki, surówka, żurawina lub sos czosnkowy 24,-

Burger menu


burger wołowy     –  180g czystej wołowiny w bułce własnego wypieku, sos BBQ, kiszony ogórek, pomidor i zielona sałata, podany z frytkami

28,-

Desery

Domowa SzarlotkaCiastek z jabłkami i cynamonem – z gałką lodów,14,-17,-
Naleśniki
-Naleśniki z dżemem14,-
-Naleśniki z serem waniliowym 16,-
(gałka lodów do naleśników +3,-)

Puchary Lodowe
małyśredni duży10,-15,-20,-