Pizza Menu
Pizzę przygotowujemy w stylu włoskim, na cienkim cieście ale z puszystymi brzegami. Ma około 30 - 33 cm średnicy i jest to idealna wielkość dla jednej lub dwóch osób. Jeśli chcesz się podzielić z innymi za każdy kolejny talerz (ponad dwa), doliczymy wartość dodatkowej zastawy. A jeżeli chcesz podzielić pizzę na dwie różne przyjmiemy cenę droższej. Pudełko na wynos +2,-
ROSA
sos z pomidorów pelati, mozzarella fior di latte
marinara
sos z pomidorów pelati, oregano, czosnek, oliwa (bez mozarelli) 32,-
margeritta
sos z pomidorów pelati, mozzarella fior di latte 32,-
funghi
sos, ser, pieczarki, oregano, oliwa 34,-
rucolina
ser grana padano. rucola i pomidorki koktajlowe, oliwa 35,-
prosciutto cotto
szynka (gotowana) cotto 36,-
prosciutto cotto e funghi
szynka (gotowana) cotto, pieczarki 38,-
capriciosa
szynka (gotowana) cotto, pieczarki, karczochy 39,-
vegetarianovo
pieczarki, grillowane papryka, grillowana cukinia, czerwona cebula,, rukola 38,-
vege dynia & cukinia
cukinia, pestki dyni i zielona papryka, czerwona cebula 38,-
peperoni
pikantne salami (lub spianata picante), jalapeno, czerwona cebula 38,-
napoli
salami napoli, płatki zielonej papryki oraz czerwona cebula 38,-
prosciutto crudo e rucola
szynka (surowa) dojrzewająca, pomidory koktajlowe, rukola 40,-
BIANCA
sos biały
bianca
mozzarella fior di latte, oliwa, ser grana padano 32,-
czterroserro / quattro formaggi
sery cztery w tym jeden z Sudetów 40,-
boczello
pizza bianca z boczkiem, czerwona cebula 36,-
jajoboczello
pizza bianca z boczkiem, jajkiem i ze szczypiorkiem 39,-
mortadella
mortadella pistacchio I.G.P. , pistacje, ricotta, bazylia 40,-
gambaretti
sos z pomidorów pelati, mozzarella fior di latte, krewetki, świeży szpinak, czosnek 40,-
pera
sos biały, mozzarella fior di latte, gruszka, gorgonzola, orzechy włoskie
39,-